Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt
  EASYfelt PET-vilt akoestisch wandpaneel zelfklevend PET-vilt City-map woning

  Akoestiek verbeteren

  Wat is akoestiek? Hoe ontstaat een hoge galm en hoe kan je de akoestiek verbeteren?

  Het belang van een prettige akoestiek wordt steeds vaker erkend. Een prettige geluidskwaliteit op werk, school of thuis leidt namelijk tot meer comfort, betere spraakverstaanbaarheid en meer rust.

  Op deze pagina vind je een nadere uitleg en tips voor het verbeteren van de akoestiek in huis of op het werk.

  Slechte akoestiek

  Een interieur met veel harde materialen zoals beton, glas of een gietvloer veroorzaakt vaak een slechte akoestiek. Geluidsgolven die een hard oppervlak tegenkomen worden namelijk weerkaatst.

  Deze weerkaatsingen leiden ertoe dat er niet alleen een direct, maar ook een indirect geluid in de ruimte terecht komt. Het indirecte geluid is waarneembaar als galm. Galm in een religieus gebouw kan prettig zijn, maar op kantoor of in een klaslokaal is dit onwenselijk.

  Door een hoge galm wordt het lastiger om elkaar te verstaan. Hierdoor moet men zich extra inspannen en concentreren. Met tot gevolg dat het brein sneller vermoeid is, de productiviteit omlaag gaat en het stressniveau omhoog.

  PET-vilt 9 mm - Panel 9 mm

  Wat levert een goede akoestiek op?

  Galm verminderen

  Galm uit de ruimte halen doe je door de oppervlakken die geluidsgolven weerkaatsen absorberend te maken. Hierbij kan je denken aan plafond- en wand oppervlakken. Met name oppervlakken rondom zitplekken en bureau’s zijn goede plekken om akoestische oplossingen toe te voegen. 

  Galm verminderen in de totale ruimte doe je door akoestische voorzieningen evenredig in de ruimte te plaatsen. Een gestuct plafond veroorzaakt reflecties in de hele ruimte. Om de akoestiek in de hele ruimte op orde te krijgen is het dus van belang om over het plafond akoestische elementen te plaatsen.

  PET-vilt - Gespoten vilt - Maatwerk

  Akoestisch onderzoek

  EASYfelt is een zusterbedrijf van EASY Noise Control. Zij zijn specialist op het gebied van akoestiek.

  EASY Noise Control meet, adviseert, levert en monteert akoestische oplossingen. Zij kunnen exact inzichtelijk maken wat je kan doen om de akoestiek te verbeteren.

  Het PET-vilt van EASYfelt is uiteraard één van de vele oplossingen die zij kunnen meenemen in het advies en voorstel. Lees meer op de pagina akoestisch onderzoek en maak direct een afspraak op locatie.

  Akoestisch PET-vilt samples showroom EASYfelt

  PET-vilt oplossingen

  Met de oplossingen van EASYfelt breng je je ruimte tot leven!