• Nummer 1 in PET-vilt
 • Snel uit voorraad leverbaar
 • Meer dan 50 kleuren
 • Ook zelfklevend te bestellen

Akoestiek verbeteren

Wat is akoestiek? Hoe ontstaat een hoge galm en hoe kunt u de akoestiek verbeteren? 

Het belang van een prettige akoestiek wordt steeds vaker erkend. Een prettige geluidskwaliteit op werk, school of thuis leidt namelijk tot meer comfort, betere verstaanbaarheid en meer rust. 

Op deze pagina vindt u nadere uitleg en tips voor het verbeteren van de akoestiek in huis of op het werk. 

akoestiek verbeteren pet-vilt
slechte akoestiek verbeteren

Slechte akoestiek

Een interieur met veel harde materialen (beton, glas, gietvloeren) veroorzaakt een slechte akoestiek. Geluidsgolven die een hard oppervlak tegenkomen worden namelijk weerkaatst.  

Deze weerkaatsingen leiden ertoe dat er niet alleen een direct, maar ook een indirect geluid in de ruimte terecht komt. Het indirecte geluid is waarneembaar als galm. Galm in een religieus gebouw kan prettig zijn, maar op kantoor of in een klaslokaal is dit onwenselijk. 

Door een hoge galm wordt het lastiger om elkaar te verstaan. Hierdoor moet iemand zich extra inspannen en concentreren. Als gevolg dat het brein sneller vermoeid is. Op werk gaat hierdoor de productiviteit omlaag en het stressniveau omhoog.

Wat levert goede akoestiek op?

 

Verstaanbaarheid

Een laag galmniveau leidt tot een betere spraakverstaanbaarheid. Een nagalmtijd van een halve seconde is ideaal voor in een kantoor of thuis.

Minder vermoeidheid

Bij een prettige akoestiek kost het je brein minder energie om zich te concentreren op een gesprek. Omgevingsgeluid is eenvoudiger te verwerken. Dit leidt tot minder vermoeidheid.

Meer nauwkeurigheid

Met een prettige akoestiek zijn we in staat taken sneller en nauwkeurig uit te voeren. Bovendien kunnen we langer in concentratie werken. De productiviteit neemt dus toe.

Gezonder leefklimaat

Hinderlijk aanhoudend geluid leidt tot een verhoging van cortisol en meer stress. Een goede akoestiek draagt daarmee bij aan meer welzijn, comfort en rust en een gezonder leefklimaat.

Galm verminderen

Galm uit de ruimte halen doet u door de oppervlakken die geluidsgolven weerkaatsen absorberend te maken. Hierbij moet u denken aan plafond- en wandoppervlakken. Met name oppervlakken rondom zitplekken en bureau’s zijn essentieel om akoestische oplossingen toe te voegen. 

Galm verminderen in de totale ruimte doet u door akoestische voorzieningen evenredig in de ruimte te plaatsen. Een gestuct plafond veroorzaakt reflecties in de hele ruimte. Om de akoestiek in de hele ruimte op orde te krijgen is het dus van belang om over het plafond akoestische elementen te plaatsen.

galm verminderen zaal

Akoestisch onderzoek

EASYfelt is een zusterbedrijf en partner van EASY Noise Control. Zij zijn dé specialist op het gebied van akoestiek. 

EASY Noise Control meet, adviseert, levert en monteert akoestisch oplossingen. Zij kunnen exact inzichtelijk maken wat u moet doen voor het verbeteren van de akoestiek. 

Het pet-vilt van EASYfelt is uiteraard één van de vele oplossingen die zij kunnen meenemen in het advies en voorstel. Lees meer en maak een afspraak op de pagina akoestisch onderzoek bij u op locatie.

Bekijk onze oplossingen

Voor het verminderen van galm heeft EASYfelt verschillende oplossingen. Bekijk onze akoestische wandoplossingen of scheidingswanden. Ook kunt u bij ons losse pet-felt panelen aanschaffen.

stick wave wandbekleding akoestiek

EASYfelt

Stick Wave

 • Duurzaam en recyclebaar
 • Keuze uit 50 kleuren
 • Eenvoudige installatie
Bekijk
v.a. €65,00
akoestiek scheidingswand kantoor vilt

EASYfelt

EASYfelt Fency

 • Flexibele scheidingswand
 • Meerdere schermen eenvoudig te koppelen
 • Gemaakt van PET-vilt
Bekijk
v.a. €368,00

EASYfelt

LeaveMe Monstera

 • Sfeervolle divider
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Gemaakt van gerecyclede materialen
Bekijk
v.a. €689,00
stick shifted design

EASYfelt

Stick Shifted

 • Uniek samengesteld design
 • Duurzaam Pet-vilt
 • Zelfklevend
Bekijk
v.a. €299,00