Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Akoestische scheidingswanden

  Heb jij moeite met concentreren door geluidsoverlast van je collega's? Ontdek hoe akoestische scheidingswanden je werkplek kunnen verbeteren! 

  In een werkomgeving kan geluidsoverlast je concentratie en productiviteit namelijk ernstig verstoren. Hoe vaak ben je afgeleid door het gepraat van je collega’s of het gerinkel van telefoons? Akoestische scheidingswanden kunnen een oplossing bieden!  

  Waar zijn akoestische scheidingswanden van gemaakt?

  Onze akoestische oplossingen zijn gemaakt van PET-vilt, dat voor minimaal 50% uit gerecyclede PET-flessen bestaat. Dit samengeperste, harde maar poreuze materiaal absorbeert geluid effectief. Het helpt geluiden te dempen en reflecties te voorkomen, wat zorgt voor een goede akoestiek in de ruimte.  

  Wat zijn akoestische scheidingswanden?

  Akoestische scheidingswanden zijn schermen die dienen als barrière in een ruimte. Scheidingswanden zijn akoestisch gezien een goede toevoeging aan de ruimte. Ideaal voor het creëren van rustige en productieve omgevingen. Deze wanden kunnen vrijstaand zijn of aan muren of plafonds worden bevestigd, afhankelijk van de behoeften van de ruimte. 

  Wat zijn de voordelen van akoestische scheidingswanden van PET-vilt?

  Geluidabsorptie 

  PET-vilt heeft uitstekende akoestische eigenschappen. Het absorbeert geluidsgolven en vermindert echo's en nagalm, wat zorgt voor een betere geluidskwaliteit in de ruimte. 

  Esthetiek 

  Akoestische scheidingswanden van PET-vilt zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, kleuren en maten. Dit maakt het mogelijk om niet alleen functionele maar ook esthetisch aantrekkelijke oplossingen te creëren die passen bij de inrichting van de ruimte. 

  Flexibiliteit 

  Deze wanden zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen of aan te passen. Hierdoor zijn ze handig voor ruimtes die regelmatig van indeling veranderen, zoals kantoren. 

  Onderhoud 

  PET-vilt is eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Het materiaal is bestand tegen vuil, vocht en vlekken, waardoor het er langer goed uitziet zonder veel onderhoud. 

  Privacy 

  Deze akoestische wanden dempen niet alleen geluid, maar creëren bovendien ook meer privacy tussen werkplekken. Dit samen bevordert de concentratie en zo ook de productiviteit.  

  EASYfelt PET-vilt akoestische room divider Land Spain - Italy

  Wanneer gebruik je een akoestische scheidingswand

  Gebruik een akoestische scheidingswand als je last hebt van geluidsoverlast van anderen. Dit probleem komt vaak voor in kantoortuinen of callcenters. In deze ruimtes is er vaak galm en zijn er weinig barrières om het geluid van collega's tegen te houden. De open ruimte zorgt ervoor dat gesprekken en overleggeluiden vrij kunnen bewegen, zonder dat er iets is om het geluid te absorberen. Wanneer je dus behoefte hebt aan meer rust en privacy zijn akoestische scheidingswanden een goede oplossing.  

  Verschillende akoestische scheidingswanden

  Er zijn verschillende soorten geluiddempende scheidingswanden. Zo zijn er hangende scheidings wanden en vrijstaande wanden. Daarnaast is er ook de bureau scheidingswand, een wand die tussen bureaus geplaatst wordt. Deze wanden fungeren als akoestische schermen en creëren een meer individuele werkplek. 

  Uit ons assortiment

  Verschillende dividers

  Waar worden akoestische scheidingswanden toegepast?

  Scheidingswanden zijn veelzijdig inzetbaar in diverse ruimtes. Ze worden voornamelijk gebruikt in kantoren, maar zijn ook zeer nuttig in restaurants, scholen, woningen en andere openbare ruimtes. 

  Overweeg je akoestische scheidingswanden te kopen? Wij denken graag met je mee voor de beste oplossing voor jouw omgeving. Neem hiervoor contact met ons op!