Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Vilt als geluidsdemper: Hoe het bijdraagt aan de akoestiek

  Tegenwoordig is het in de steeds drukker wordende wereld steeds lastiger om momenten te vinden van rust en stilte. Een slechte akoestiek kan een bron van stress zijn en onze algehele kwaliteit van leven aantasten. Materialen zoals akoestisch vilt kunnen helpen het geluid te absorberen.

  Is vilt geluiddempend?

  PET-vilt, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, staat bekend om zijn uitstekende geluiddempende eigenschappen. Doordat de samengeperste platen stevig zijn maar ook poreus, kan PET-vilt geluidsgolven absorberen en dempen. Geluidsgolven worden gevangen door het materiaal, waarbij de energie verloren gaat. Dit resulteert in een vermindering van reflecties in een gebouw, wat leidt tot een lagere galmniveaus.  

  Deze eigenschap maakt het niet alleen een veelzijdig materiaal met diverse toepassingsmogelijkheden, maar ook een waardevol hulpmiddel bij het dempen van geluid in een ruimte. Wat uiteindelijk leidt tot meer rust, comfort en een betere spraakverstaanbaarheid, zowel thuis als op het werk. 

  EASYfelt PET-vilt akoestische Fency Workspace | akoestische scheidingswand
  Akoestisch PET-vilt wandbekleding | Zelfklevend wandpaneel | EASYfelt Japandi in huiskamer

  Andere voordelen van PET-vilt

  Een van de voordelen van PET-vilt is de milieuvriendelijkheid. Omdat het gemaakt wordt van gerecyclede PET-flessen, draagt het bij aan duurzaamheid door afval te verminderen en plastic flessen te hergebruiken. 

  Een ander voorbeeld is dat de montage van PET-vilt relatief eenvoudig is. Met zijn zelfklevende achterkant kan je het gemakkelijk bevestigen op muren, plafonds of andere oppervlakken. Voor grotere vlakken is wat extra kit voldoende. 

  Naast de akoestische eigenschappen heeft PET-vilt ook esthetische aantrekkingskracht. Het materiaal combineert functionaliteit met decoratieve mogelijkheden, waardoor het ideaal is voor gebruik in interieurontwerp en decoratie. PET-vilt is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden ingezet om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dankzij de beschikbaarheid in verschillende kleuren kunnen de akoestische panelen van vilt nog beter worden afgestemd op de esthetiek van de ruimte.  

  Hierdoor ontstaan prachtige oplossingen van PET-vilt. Zo bieden we wandbekleding, plafondpanelen, scheidingswanden en meer. De vilt panelen komen in verschillende diktes, afmetingen en vormen, het is dan ook flexibel in ontwerp. Het PET-vilt dat de akoestiek het beste verbetert, is dik vilt. Dit zorgt voor een optimale geluiddemping en esthetische waarde. 

  Benieuwd naar het akoestisch vilt en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen we je graag verder! 

  Deel