Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Wat is PET-vilt en waar kan het voor gebruikt worden?

  PET-vilt is gemaakt van minimaal 50% gerecycled PET. Het materiaal is akoestisch en duurzaam en kan gebruikt worden voor diverse oplossingen. Gerecycled PET is een deel van het plastic van frisdrank- en waterflessen. Aan het einde van de levensduur kan het PET-vilt weer opnieuw gerecycled worden.

  Aimée

  Welke diktes en kleuren PET-vilt zijn er?

  EASYfelt heeft 3 diktes PET-vilt in het assortiment: 9 mm, 12 mm en 25 mm. Iedere dikte heeft een eigen kleurenrange, waardoor het pallet in totaal uit 52 kleuren bestaat.

  De panelen zijn duurzaam en getest conform EN-1350. Daarnaast voldoen ze aan brandklasse B-s1, d0.

  Waarvoor gebruik je PET-vilt?

  PET-vilt kan voor decoratieve oplossingen gebruikt worden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als:

  Daarnaast is het vilt geschikt voor diverse toepassingen. Van restaurant tot hotel, een kantoor of woonkamer: PET-vilt geeft een zachte en aaibare look en feel aan elke ruimte.

  Bijna alles kan bedekt worden met PET-vilt, alleen de vloer niet. De PET-vilt platen kunnen voorzien worden van een zelfklevende achterzijde, waardoor ze makkelijk te bevestigen zijn.

  Daarnaast is de 25 mm dik vilt variant ook perfect voor het maken van losstaande objecten. Dit door dat deze dikte zelfdragend is. Een object waar je aan kunt denken is bijvoorbeeld een plantenbak.

  EASYfelt PET-vilt akoestisch Planter 755 mm met Wielen

  Zijn er ook PET-vilt maatwerkoplossingen?

  Naast onze standaard decoratieve oplossingen helpen we je ook graag met een maatwerkaanvraag. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je logo van vilt te maken. Onze designers werken dit ontwerp graag uit. Daarnaast hebben we eigen snijmachines in huis, waardoor we het gewenste design snel kunnen realiseren.

  EASYfelt Maatwerk logo duurzaam PET-vilt 50five group akoestisch zelfklevend
  PET-vilt 9 mm - Maatwerk - Logo

  Zorgt PET-vilt voor een betere akoestiek?

  Doordat PET-vilt een zacht materiaal is heeft het een geluidsabsorberende/ geluiddempende werking. Hierbij geldt wel: hoe dikker het vilt, hoe beter de geluidsabsorberende werking. PET-vilt draagt nog meer bij aan een goede akoestiek in de ruimte wanneer deze op een spouw geplaatst wordt.

  Kun je vilt gebruiken als prikbord?

  Een vraag die we regelmatig krijgen is of het vilt ook gebruikt kan worden als prikbord. Dit kan zeker, echter heeft het vilt dan geen geluidsabsorberende werking meer. Dit omdat het geluid dan weerkaatst tegen de items die je vastprikt op het vilt. Het vilt krijgt dan voornamelijk een decoratieve functie.

  Deel