Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Werken aan een zero waste beleid

  Bij EASYfelt staat duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom geven wij reststukken van PET-vilt ook graag een leven! Een lange termijn wens van EASYfelt is dan ook een zero waste beleid van onze PET-vilt reststukken. Onze standaardproducten en maatwerkproducten worden met een digitale snijmachine (uit)gesneden. Dit betekent dus dat we veel reststukken in diverse vormen hebben. Een goede eindbestemming vinden voor deze diverse vormen vergt af en toe wat uitdaging, maar we maken al mooie stappen richting een zero waste beleid.

  Aimée

  Wat doen we nu met onze reststukken?

  EASYfelt Mosaic

  Om onze reststukken een mooie eindbestemming te geven hebben we een nieuw product ontwikkeld genaamd EASYfelt Mosaic. Dit zijn tegeltjes van 7,5 x 7,5 cm waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

  Veel van deze mozaïektegeltjes worden gemaakt uit reststukken die voortkomen uit snijwerk tijdens onze productie.

  EASYfelt PET-vilt akoestische Mosaic Zelfklevend

  Boter, kaas & eieren

  Als goodie hebben we onze eigen duurzame boter, kaas & eieren spel ontwikkeld. Hergebruik het spelbord oneindig vaak! ♻️ Benieuwd naar het spel? Bekijk onze TikTok hoe je het bord in elkaar zet en wie bij ons het eerste potje gewonnen heeft:

  00:00

  Ontwerpers

  Een andere mooie ontwikkeling is onze samenwerking met ontwerpers. In deze samenwerkingen onderzoeken we wat er met onze reststukken PET-vilt gedaan kan worden. Een mooi voorbeeld is ons project met duurzame akoestische panelen.

  Uitdagingen

  Een uitdaging voor EASYfelt richting een zero wast beleid is het vinden van een eindbestemming voor onze kleine stukken snijverlies die we niet meer kunnen opsnijden. Denk hierbij aan elementen die uit de bovenplaat van de City Map gedrukt worden.

  Deze uitdaging pakken we met beide handen aan en geloven erin dat we in de toekomst ook voor deze reststukken een eindbestemming kunnen vinden!

  Deel