Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt
  Home
  Decoratieve plafondpanelen van PET-vilt

  Decoratieve plafondpanelen van PET-vilt

  Wil je op een esthetische manier de akoestiek in de ruimte verbeteren? Denk dan eens aan plafondpanelen van PET-vilt. Wij bieden diverse plafondeilanden en baffles aan die een mooie toevoeging zijn aan de ruimte en de akoestiek verbeteren.

  Bij akoestiek speelt het plafond een belangrijke rol. Een kaal plafond is namelijk een groot reflecterend oppervlak dat galm kan veroorzaken. Door voldoende absorptie aan een plafond op te hangen verminder je de galm, wat leidt tot een verbetering van de spraakverstaanbaarheid.

  Wat zijn baffles?

  Akoestische baffles zijn absorberende elementen die worden opgehangen in een ruimte om hinderlijke galm tegen te gaan. In tegenstelling tot plafondeilanden hangen akoestische baffles verticaal aan het plafond. Ze worden opgehangen met kabels, meestal aan twee punten.

  De baffles zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Je kan kiezen uit de afmetingen 150 x 25 cm en 150 x 50 cm. De baffles hebben een dikte van 25 mm.

  Er zijn 13 uitvoeringen waar je uit kunt kiezen, denk hierbij aan verschillende afwerkingen, vormen en patronen. Daarnaast heb je de keuze uit drie grijstinten: Dark Grey, Light Grey en Silver Grey.

  Baffles PET-vilt

  Plafondeiland

  Geluidsabsorberende elementen zijn er niet alleen in baffles; een andere veel gekozen oplossing is een plafondeiland. Dit zijn elementen die vrij hangen en met afstand van het plafond worden geplaatst.

  Deze akoestische panelen worden horizontaal opgehangen, waardoor het oppervlak naar het geluid toegekeerd is. Met plafondeilanden ontstaat er een hoog absorptievermogen en verbeter je de akoestiek in de ruimte.

  Bij EASYfelt heb je de keuze uit 3 designs plafondeilanden: Circle, Curved en Square. Zoals de namen al aangeven, hebben we cirkelvormige, gecurvde en vierkante eilanden. Dus voor elke ruimte een passende oplossing!

  EASYfelt Plafondeiland Circle 2

  Akoestisch advies

  Het vilt heeft geluidsabsorberende eigenschappen, hierdoor kunnen de plafondoplossingen galm verminderen en de akoestiek in de ruimte verbeteren.

  Meer weten over het verbeteren van de akoestiek? Geen probleem, we hebben de kennis in huis! EASYfelt is het zusterbedrijf van EASY Noise Control (specialist op het gebied van akoestiek).

  EASY Noise Control meet, adviseert, levert en monteert akoestische oplossingen. Hierdoor wordt exact inzichtelijk gemaakt wat er gedaan kan worden om de akoestiek te verbeteren. Neem voor meer informatie over plafondpanelen van vilt en akoestiek contact met ons op.

  PET-vilt samples showroom