Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Vilt akoestiek

  PET-vilt is een veelzijdig materiaal dat bekend staat om zijn akoestische eigenschappen. Veel mensen hebben vragen over hoe PET-vilt de akoestiek verbetert. Lees hier alles over akoestiek en ontdek hoe onze vilten panelen hieraan bijdragen.

  Waardoor ontstaat een slechte akoestiek?

  Slechte akoestiek ontstaat wanneer je veel harde oppervlaktes in een ruimte hebt en te weinig absorptie. Voorbeelden van harde oppervlakken zijn het plafond, een gestucte muur, staal, glas, beton of een harde vloer van steen of hout. Geluid weerkaatst tegen deze harde oppervlakken en hierdoor ontstaat galm.  

  Hoe kun je akoestiek verbeteren?

  Je kunt de akoestiek in een ruimte verbeteren door kale harde oppervlakken te bedekken met absorberend materiaal, zoals akoestisch vilt. Vaak zijn deze oppervlakken het plafond en de wand. De beste manier om galm te verminderen is door de akoestische oplossingen evenredig in de ruimte te plaatsen. Je merkt het meeste resultaat door zowel akoestische wandpanelen als plafondpanelen te plaatsen. 

  Wat is PET vilt?

  PET-vilt wordt gemaakt van gerecycled PET. Gerecycled PET is afkomstig van plastic frisdrank- en waterflessen, ook wel PET-flessen. Aan het einde van zijn levensduur kan PET-vilt opnieuw gerecycled worden, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. 

  EASYfelt | PET-vilt wandpaneel | Akoestische wandbekleding | Zelfklevend | Japandi Wall
  EASYfelt PET-vilt akoestische room divider Land Spain - Italy

  Is PET-vilt akoestisch?

  PET-vilt verbeterd de akoestiek in een ruimte, dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen. Het zachte materiaal kan geluidsgolven absorberen en dempen, wat resulteert in een aanzienlijke afname van het geluidsniveau in een ruimte. Zo helpt vilt op de muur om akoestiek te verbeteren. 

  Is vilt luchtdoorlatend?

  Wanneer we het hebben over de luchtdoorlatendheid van vilt, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen normaal vilt en PET-vilt. 

  Normaal vilt, gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol, is luchtdoorlatend. Dit betekent dat lucht vrij door het materiaal kan stromen, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar ventilatie gewenst is, zoals kleding en filters. 

  PET-vilt, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, is niet luchtdoorlatend. De dichte structuur van PET-vilt maakt het ideaal voor akoestische verbeteringen, omdat het lucht en geluid effectief blokkeert. 

   Bij EASYfelt bieden we een uitgebreid assortiment aan viltproducten, waaronder: 

  • Wandpanelen: Dit varieert van schilderijen tot vilt wandbekleding om de akoestiek te verbeteren. Daarbij heeft het visueel ook een mooie uitstraling.  
  • Room Dividers: Flexibele scheidingswanden die zowel akoestisch als visueel bijdragen aan de inrichting. 
  • Plafondpanelen: Onze akoestische panelen zijn ideaal voor het verbeteren van de akoestiek in grote ruimtes zoals kantoren en evenementenlocaties. 
  • Muurstickers: Decoratieve toepassingen van vilt op je muur. 
  • Maatwerkoplossingen: Maatwerkoplossingen met unieke ontwerpen voor een persoonlijke touch. Het vilt kan in veel verschillende afmetingen en vormen gemaakt worden, dus leef je uit en maak je eigen prachtige oplossingen voor jouw ruimte! 

  Behoefte aan meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.