Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Waar kun je PET-vilt voor gebruiken?

  PET-vilt, een veelzijdig en duurzaam materiaal, heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn diverse toepassingen en milieuvriendelijke eigenschappen. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in architectuur, interieurontwerp, en andere creatieve toepassingen vanwege zijn esthetische en akoestische eigenschappen. In deze blog gaan we dieper in op wat PET-vilt is en waar je het allemaal voor kunt gebruiken.

  Aimée

  Wat is PET-vilt?

  PET-vilt, ook wel bekend als PET-felt, is een materiaal dat gemaakt is van minimaal 50% gerecycled PET-flessen. De gerecyclede PET wordt verwerkt tot vezels en vervolgens tot vilt, wat resulteert in een duurzaam en veelzijdig materiaal.

  PET-vilt heeft enkele opmerkelijke eigenschappen, waaronder:

  • Duurzaamheid: PET-vilt is een zeer duurzaam materiaal en heeft een lange levensduur, wat bijdraagt aan het verminderen van afval en het bevorderen van milieubewustzijn;
  • Akoestische eigenschappen: PET-vilt heeft uitstekende akoestische prestaties. Het kan geluid absorberen en bijdragen aan een verbeterde geluidsomgeving in diverse ruimtes;
  • Esthetiek: Het materiaal heeft een zachte uitstraling en is beschikbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.

  Toepassingen van PET-vilt

  Akoestische panelen

  Een van de meest voorkomende toepassingen van PET-vilt zijn akoestische panelen. Deze panelen worden gebruikt om geluid te absorberen en de akoestiek in ruimtes te verbeteren. Ze zijn ideaal voor kantoren, vergaderruimtes, restaurants, thuis en andere plaatsen waar geluidsbeheersing belangrijk is.

  Panel
  PET-vilt 9 mm - Panel 9 mm

  Toepassingen van PET-vilt

  Wandbekleding

  De verscheidenheid aan kleuren en designs PET-vilt maakt het mogelijk om unieke en aantrekkelijke interieurs te creëren. Bovendien helpt het bij het verminderen van geluidsoverlast en verbetert het de algehele akoestiek van een ruimte.

  Wanddecoratie
  EASYfelt akoestische wandbekleding PET-vilt zelfklevend Stick Lohex woonkamer vierkant

  Toepassingen van PET-vilt

  Plafondoplossingen

  PET-vilt wordt ook vaak gebruikt voor plafondoplossingen, denk hierbij aan plafondeilanden of baffles. Dit zorgt niet alleen voor een visueel aantrekkelijk plafondontwerp, maar draagt ook bij aan geluidsabsorptie en geluidsreductie in de ruimte.

  Plafond
  EASYfelt Plafondeiland Circle drie kleuren 3

  Toepassingen van PET-vilt

  Decoratieve toepassingen

  Van tafeltjes tot plantenbakken, PET-vilt wordt vaak gebruikt voor creatieve en decoratieve doeleinden. De veelzijdigheid van het materiaal maakt het mogelijk om allerlei vormen en ontwerpen te creëren.

  Laat je inspireren
  EASYfelt PET-vilt akoestisch Planter 755 mm met Wielen

  Kleurvariaties en kwaliteit van PET-vilt

  PET-vilt is beschikbaar in verschillende kleuren en designs. Bij ons heb je keuze uit maar liefst 52 verschillende kleuren om uit te kiezen. Dit maakt het gemakkelijk om het materiaal aan te passen aan de specifieke ontwerpbehoeften van een project. Benieuwd naar onze kleuren? Bestel eenvoudig samples om de kleuren en kwaliteit van het materiaal te beoordelen.

  De kwaliteit van PET-vilt is hoog. Het materiaal is stevig en duurzaam, wat essentieel is voor de meeste toepassingen. Het biedt ook uitstekende akoestische eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor geluidsbeheersing in diverse omgevingen.

  Deel