Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Waaruit blijkt dat PET-vilt een goede akoestische waarde heeft?

  Akoestiek speelt een belangrijke rol in onze leef- en werkomgeving. Slechte akoestiek kan leiden tot geluidsproblemen, stress, en verminderde productiviteit. Daarom is het essentieel om te zoeken naar materialen en oplossingen die de akoestiek in de ruimte verbeteren. Een van die oplossingen is PET-vilt, een veelzijdig materiaal dat bekend staat om zijn goede akoestische eigenschappen. In deze blog gaan we dieper in op wat PET-vilt is en waarom het een uitstekende keuze is voor het verbeteren van de akoestiek in verschillende ruimtes.

  Aimée

  Wat is PET-vilt?

  Voordat we ingaan op de akoestische waarde van PET-vilt, vertellen we wat PET-vilt eigenlijk is. PET-vilt is gemaakt van gerecyclede PET-flessen, vandaar de naam. Deze vezels worden gebruikt om viltplaten te maken die in verschillende kleuren en diktes verkrijgbaar zijn.

  Akoestische waarde van PET-vilt

  Hieronder beschrijven we de twee hoofdredenen waaruit blijkt dat PET-vilt een goede akoestische waarde heeft:

  • Demping en absorptie: PET-vilt heeft uitstekende akoestische eigenschappen als het gaat om demping en geluidsabsorptie. Het zachte materiaal is in staat om geluidsgolven te absorberen en te verminderen, waardoor het geluidsniveau in een ruimte aanzienlijk wordt verminderd.
  • NRC-waarde: De Noise Reduction Coefficient (NRC) is een maatstaf voor geluidsabsorptie. PET-vilt heeft een NRC-waarde van 0.85, wat betekent dat het extreem effectief is in het verminderen van geluiden. Een hogere NRC-waarde geeft aan dat een materiaal beter is in het absorberen van geluid, en PET-vilt scoort hier zeer goed. Bekijk hieronder de grafieken van ons PET-vilt:
  Grafiek 9mm pet-vilt
  EASYfelt Grafiek 12mm pet-vilt
  Grafiek 25mm pet-vilt

  Andere voordelen van PET-vilt

  • Esthetisch aantrekkelijk: Naast de akoestische eigenschappen is PET-vilt ook esthetisch aantrekkelijk. Het materiaal is zowel functioneel als decoratief. Dit maakt het geschikt voor gebruik in interieurontwerp en decoratie.
  • Veelzijdigheid: PET-vilt kan worden gebruikt op verschillende manieren om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Het kan worden toegepast als wandbekleding, plafondpanelen, scheidingswanden en meer.
  • Milieuvriendelijk: Een bijkomend voordeel van PET-vilt is dat het bijdraagt aan duurzaamheid. Het wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen, wat betekent dat het een positieve impact heeft op het milieu door het verminderen van afval en het hergebruiken van plastic flessen.
  • Eenvoudige installatie: PET-vilt is relatief eenvoudig te installeren. Het kan worden bevestigd op muren, plafonds of andere oppervlakken met de zelfklevende achterkant en bij grote vlakken met wat extra kit.
  • Kleurkeuze: PET-vilt is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de esthetiek van elke ruimte. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor zowel functionele als decoratieve doeleinden.

  Waar PET-vilt toepassen?

  Kantoortuinen tot restaurants

  In kantoortuinen en andere zakelijke omgevingen kan je geluidsabsorberend vilt gebruiken om geluidsoverlast te verminderen en de productiviteit te verhogen. Het kan dienen als wandbekleding of plafondoplossingen om geluidsreflectie te verminderen.

  In restaurants en horecagelegenheden kan PET-vilt worden gebruikt om de akoestiek te verbeteren, zodat gasten kunnen genieten van een aangename eetervaring zonder overmatig lawaai.

  EASYfelt PET-vilt akoestische wandbekleding zelfklevend Stick Hex 60 x 52 cm 1

  Waar PET-vilt toepassen?

  Scholen tot huiselijke omgevingen

  In scholen en onderwijsinstellingen wordt PET-vilt toegepast in klaslokalen om een rustiger en meer geconcentreerde leeromgeving te creëren.

  Ook in huiselijke omgevingen is PET-vilt de perfecte oplossing. Het kan worden gebruikt in de woonkamer, slaapkamer of in je thuis kantoor om een betere akoestiek te bereiken.

  EASYfelt akoestisch PET-vilt specialist | Akoestische wandbekleding | Muursticker zelfklevend

  Deel