Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Welke bewerkingen kun je uit voeren op PET-vilt?

  PET-vilt is een bijzonder materiaal met talloze toepassingen in de interieur- en akoestiek wereld. PET-vilt is voor een groot deel gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het vilt is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veelzijdig en duurzaam. In deze blog gaan we dieper in op PET-vilt en de verschillende bewerkingen en snijtechnieken ervan. Ontdek hoe je met dit unieke materiaal prachtige creaties kunt maken.

  Aimée

  Hoe bewerken we het PET-vilt bij EASYfelt?

  Bij EASYfelt maken we gebruik van een digitale snijmachine om het PET-vilt op maat te snijden. Deze snijmachine snijdt via een tekening op de computer de gewenste vormen uit. Ook bepaalt de tekening hoe de afwerking van het vilt is.

  Het is mogelijk om een eigen digitale tekening bij ons aan te leveren! Niet in het bezit van een eigen tekening? Geen probleem! We hebben ontwerpers in huis die je graag helpen met het opmaken van de tekening voor jouw maatwerk project.

  Welke snijtechnieken zijn er mogelijk?

  Onze digitale snijmachine maakt het mogelijk om diverse snijtechnieken te hanteren, lees hieronder welke de meest voorkomende zijn.

  Thru-cut snijden

  PET-vilt doorsnijden en vervolgens de vlakken uitdrukken is een vaak gekozen snijtechnieken. Deze techniek gebruiken we bijvoorbeeld bij onze City Map:

  EASYfelt PET-vilt akoestisch Wandpaneel Close-up city map Zelfklevend

  V-cut snijden

  PET-vilt in een V-vorm insnijden noemen we V-cut snijden. Dit wordt bijvoorbeeld bij onze top seller Japandi Wall gedaan:

  EASYfelt | PET-vilt wandpaneel | Akoestische wandbekleding | Zelfklevend | Japandi Wall 2

  Bevel-cut snijden

  Wanneer er meerdere PET-vilt onderdelen tegen elkaar aan gemonteerd worden en een super strak eindresultaat gewenst is wordt er gekozen om de rand bevel-cut te snijden. Ook wel een facetafwerking genoemd, deze techniek gebruiken we bijvoorbeeld bij onze Stick tegeltjes:

  PET-vilt 9 mm - Stick Kite - Wine Red

  Buigen

  Wanneer er naast elkaar meerdere V-cuts gemaakt worden is het mogelijk om de plaat te buigen, dit is bijvoorbeeld het geval bij onze Desky tafelschermen:

  PET-vilt 25 mm - Desky - Akoestisch tafelscherm - Silver Grey

  Bouwpakket

  PET-vilt is een zelfdragend materiaal en kan als het ware als een bouwpakket in elkaar gezet worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze Telephone buddy:

  EASYfelt duurzaam PET-vilt Telephone Buddy blauw 1

  Maatwerk bij EASYfelt

  Wij helpen je graag met de bewerkingen van PET-vilt of een maatwerk project. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Deel